Stockholm Chess Challenge 2017

 

Tisdagen den 7 mars åkte några av Kvarnbyskolans sjätteklassare in till Memory Hotel i Kista för att för första gången få uppleva en riktigt stor schacktävling. Stockholm Chess Challenge är en årligen återkommande schacktävling som bjuder in unga kvalificerade spelare från hela världen. En del av deltagarna var så unga som 13-14 år och tillhör världseliten i sina åldersgrupper. Flera svenska juniorer var också med.

Anledningen till att vi besökte den här turneringen var att våra mest schackintresserade barn skulle få se hur en riktig schackturnering går till. Vi ville att dom skulle få uppleva atmosfären och se hur lugnt och tyst är. Alla är ju mycket koncentrerade och helt fokuserade på sina partier i sådan här turnering.

Vi var lite osäkra på hur våra barn skulle uppträda som endast publik. Om dom skulle tycka att detta var roligt och om dom skulle kunna klara av att uppföra sig som måste göra sådana här sammanhang. Detta blev dock en stor succé. Kvarnbybarnen var mycket entusiastiska. Det blev en stor upplevelse för dem och kommer nog att inspirera dom att fortsätta spela schack även efter att dom lämnat Kvarnbyskolan.

Extra roligt var att den unge svenske junioren Milton Pantzar var med. Han vann nämligen den stora Talangjaktsfinalen som spelades på Kvarnbyskolan 2014. Många av våra elever kände igen honom. Dom kände också igen sverige- och nordenmästaren Erik Blomqvist som vann sitt parti medan vi var där.

Detta blev alltså en mycket lyckad schackutflykt.

Dela:
Kategorier: