Sportlovsschack på Stockholms Schacksalonger '17

Hassan en hårsmån från medalj!

Årets Sportlovsturnering på Stockholms Schacksalonger blev en stor framgång för Kvarnbyskolan. Över 80 barn från olika skolar i Stockholm deltog. Av dessa kom nio stycken från Kvarnbyskolans fritids. Kvarnbyskolan var en av de skolor som hade flest deltagare. Trots att detta var den första schackturneringen för många av Rinkebybarnen visade man mycket god schackförståelse och bjöd på många välspelade partier.

Varje spelare spelade 5 stycken 10-minuterspartier. Fem av de nio spelarna från Kvarnbyskolan lyckades vinna inte mindre än 3 partier var. Vilket var ett strålande resultat. Alla Kvarnbybarnen åkte hem med minst ett vinstparti.

Allra bäst gick det för Hassan i 3A. Han vann sina tre första partier och låg då i topp i hela turneringen. Han råkade sedan på turneringens i särklass bästa spelare och fick se sig besegrad i ett mycket välspelat parti. I det femte och sista partiet stod Hassan på klar vinst, bara ett drag från att sätta matt. Hade han gjort det hade han kammat hem en medalj. Där verkade det dock som att orken tog slut och han förlorade snöpligt.

Alla var glada och nöjda efter en lång dags kämpande vid schackbrädena och såg redan fram emot nästa turnering som spelas på påsklovet.

 

Dela:
Kategorier: