Rektorsbrev december 2015

Kvarnbyskolan 18/12 – 2015

Terminens sista dag fredag 18/12 – 2015. Det har som vanligt gått väldigt fort, speciellt december är en månad då det händer mycket.

Skolan blir mer och mer digitaliserad men fortfarande är det läsande och räknande som är grundpelarna i skolan. Många av våra elever är flitiga läsare, dock önskar vi att flera ska komma in i läsandets värld. Vi vet ju att läsförståelse är så viktig för alla ämnen och för framtida studier.

Nästa termin ska vi införa något som kallas för ”Trivselekar” i vår skola. Det betyder att ett antal av våra äldre elever, ca 30, kommer att utbildas i ett trivselledarprogram. Start för detta och när eleverna ska vara utbildade är omkring sportlovet. Utbildningen sker i perioder under tre års tid. Allt detta är till för att göra våra raster mycket bättre för alla våra barn. Organiserade lekar som schemaläggs och leds av dessa ca 30 äldre elever, tillsammans med fyra vuxna. Vi räknar med mer att göra på skolgården och mindre bråk.

Starten för nästa termin är fredag 8/1- 2016 med vanlig schematid.

Fritids och fritidsklubb är öppet under lovet.

Jag vill avsluta med att önska alla elever och föräldrar en god jul och ett gott nytt år!