Rektorsbrev april 2016

Kvarnbyskolan  2106-04-12

Till Kvarnbyskolans föräldrar!

Sportlov och påsklov har passerats. Det kvarstår 7 veckor innan detta läsår är slut.

Som troligtvis alla vet har vi haft ett tragiskt dödsfall hos personalen. Bulent Metin har gått bort. Han hade arbetat många år på Kvarnbyskolan och var en mycket omtyckt person för barnen och för oss kollegor. Vi saknar honom mycket.

Lördagen den 23/4 kl 10 – 13 har vi som vanligt ”Öppet Hus” på Kvarnbyskolan.

Vi brukar ha många besökare som kommer och hoppas att ni, släkt, vänner med flera kommer och besöker oss denna dag.
Denna dag är obligatorisk för barnen, om man ska vara borta denna dag måste man söka ledigt. Alla barn och lärare m fl har kompensation för denna dag onsdag 4/5. De barn som ej är närvarande har undervisning denna dag med samling utanför matsalen kl 9.00 och håller på till ca 12.00.
Fritids är öppet som vanligt!

Nationella prov för åk 6 i svenska, Matematik och engelska är snart färdiga, sista provdag är fredag 22/3. Åk 3 gör också sina nationella prov nu.

5 av våra duktiga schackelever åker till Göteborg den 16 och 17/4 för att delta i svenska skollagsmästerskapen. Där spelar de bästa lagen i hela Sverige och våra elever har kvalificerat sig för denna final.

Fredag 29/4 sjunger vi in våren på vår gräsplan vid skolan kl 9.45. föräldrar är naturligtvis välkomna.

Fredag 6/5 har vi skollov! Fritids är öppet:

Torsdag 9/6 har vi vår terminsavslutning kl 10.00 på gräsplanen.

Sommarskola för åk 6 kommer att äga rum vecka 24 och 25, främst i ämnena matematik, svenska och engelska.

Rektor Lennart