Kvarnbyskolans Skolmästerskap 2016

Onsdagen den 30 november och torsdagen den 1 december avgjordes skolmästerskapet i schack i Kvarnbyskolans idrottshall. På onsdagen spelade 30 lågstadieelever och på torsdagen spelade 45 mellanstadieelever. Man spelade 9 ronder var med 10 minuters betänketid i båda klasserna. Som vanligt när det gäller schack på Kvarnbyskolan präglades tävlingarna av ett gott humör och god sportsmannaanda.

För många av spelarna i lågstadiet var det här deras första turnering. Trots detta bjöds det på mycket bra schack med många spännande partier. Ahmed 3A som hela tiden låg i täten ledde efter 6 ronder med 1,5 poäng och såg ut att gå mot en säker seger. I rond 7 förlorade han dock mot Rayan 2A och toppstriden tätnade betydligt. Flera spelare hade nu chansen att vinna turneringen. Ahmed tog sig dock samman och vann sina 2 sista partier och blev därmed skolmästare för lågstadiet. En annan mycket stark insats svarade Max för. Han lade beslag på andra platsen.

I mellanstadiet blev det tronskifte på Kvarnbyskolan. Seyit-Ali 6B, som i flera år har dominerat schacket på Kvarnbyskolan, fick i år nöja sig med en tredjeplats. Mohammed 5B gjorde en mycket stark turnering. Han vann i den sjunde ronden mot Seyit-Ali och såg i det läget ut att ha kopplat ett ordentligt grepp om turneringen. I nästa ronden fick han dock betydande problem mot Malvan 6B, men lyckades vända ett prekärt underläge till vinst. I den sista ronden lyckades han vända ett hotande nederlag mot Abdullahi Kaber 6B till remi och  han vann därmed turneringen på 8,5 poäng av 9 möjliga. På andra plats i turneringen kom Khadija  6B, Hon vann alla sina partier i turneringen utom mot Mohammed och slutade därmed på 8 poäng.

Det känns verkligen som att Mohammed har förtjänat titeln skolmästare. Han har tränat schack dagligen hela terminen och nu gav det verkligen resultat. Det här är något för andra att ta efter. Alla som tränar och kämpar kommer att nå framgångar i schack.

Alla deltagarna belönades med fina diplom. På Nobeldagen kommer de 5 bäst placerade i varje klass att tilldelas pokaler.

Lågstadiet:

Ahmed 3A
Max 3B
Enes 3A
Rayan 2A
Kemal 3A

Mellanstadiet:

Mohammed 5B
Khadija 6B
Seyit-Ali 6B
Abdullahi 6B
Ali 5A

Fullständiga resultatlistor kan ses på länkarna nedan:

http://chess-results.com/Tnr251227.aspx?lan=6

http://chess-results.com/Tnr251347.aspx?lan=6 

Dela:
Kategorier: