Höstlovsturnering på Stockholms Schacksalonger 2016

Måndagen den 31:a oktober åkte 8 förväntansfulla barn från Kvarnbyskolans fritids in till Stockholms Schacksalonger på Södermalm för att spela den årliga Höstlovsturneringen. Sammanlagt nästan 90 barn från hela Stockholm deltog i tävlingen.

7 flickor och 1 pojke representerade Kvarnbyskolan och Rinkeby med den äran. Trots att detta var den första schackturneringen för flera av barnen svarade alla för fina prestationer vid schackbrädena. Man kämpade tappert och alla lyckades vinna minst ett parti.

Allra bäst gick det för Sundus från 2B. Hon fick en rivstart på tävlingen genom att vinna sina 2 första partier. Sedan lottades hon dock mot några av de bästa spelarna i turneringen och dalade lite i prislistan. Hon fick 10 poäng och hamnade till slut på 24:e plats i tävlingen. Sundus har tränat schack flitigt hela terminen och det ger också resultat. På delad 30:e plats kom Huda 3C och Meliha 3C med 10 poäng.

Det allra mest glädjande med den här utflykten var dock barnens goda uppförande både vid schackbrädena och vid sidan av. Alltid glada och positiva trots ibland oövervinnerligt motstånd. Alla såg fram emot att få följa med på en ny schackturnering.

Foto: Kaj Engström